Wenckheim-kastélyok: Bélmegyer
 
 
 
KEZDŐLAP / TOVÁBBI KASTÉLYOK / BÉLMEGYER

Bélmegyeri Kárász Vadászkastély

Magántulajdonban van. Magántulajdonban van a kastély. Nem látogatható.

Családi és céges rendezvényekre, esküvőkre kibérelhető.

www.vadaszhaz.hu
Bélmegyeri Kárász Vadászkastély (www.vadaszhaz.hu)

Bélmegyerről röviden: A Bélmegyer név a más törzsbeliek közé települt Megyer törzs szálláshelyére, az előtag a belső, belül lévő jelzőre utal. Sinka István költő 1920-1924 között a kisközség határában, Gereblyés-pusztán juhászkodott, amiről több versében is megemlékezik. A földosztáskor a hálás helybeliek a költőnek is juttattak földet. Békés megyének majdnem pontosan a közepén, a Kis-Sárrét déli csücskén található, Békéscsabától légvonalban 20 km-re, közúton körülbelül 25 km-re.


Bélmegyer külterületén, az erdőben építtetett a szeghalmi Kárász-család egy vadászkastélyt. A kastélyhoz tartozó 5 hektáros parkból 1 hektár védett. A park legjelentősebb faegyede egy 500 cm törzskerületű kocsányos tölgy. Egészségesek és jól fejlettek a japánakácok, a törökmogyoró, a vörös tölgy, a piramistölgy, a vadgesztenye és a szilfák. Van egy nagyméretű simafenyő, egy 80 éves feketefenyő csoport, a lucfenyők 100 év körüliek és idősek a tiszafák is. A kastélyhoz vezető utat 80-100 éves kocsányos tölgyfasor kíséri. Jelenleg a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. vadászkastélya.


www.vadaszhaz.hu

Ha valaki a városok zajától mentes helyen szeretne eltölteni néhány csendes napot, akkor érdemes felkeresnie a panzió és rendezvényházként üzemelő Bélmegyeri Kárász Vadászkastélyt! A vadászkastélyt eredeti angolpark veszi körül. A vadászkastélyban 15 szoba található.


A Bélmegyeri Kárász Vadászkastély honlapjára való belépéshez kérjük kattintson a jobb oldali képre.
Belépés

A vadászház a "vadasi" vagy Kárász-kastély néven vált ismertté.

Nagyobb méretű kép megtekintése.
Nagyobb méretű kép megtekintése.
VISSZA AZ OLDAL ELEJÉRE

Minden ami Wenckheim...